Info

VEEL GESTELDE VRAGEN:

 

Is de cartridge afgevuld met dezelfde hoeveelheid als bij een nieuwe?
“De cartridge heeft minstens dezelfde hoeveelheid inkt, in sommige gevallen wordt er zelfs meer inkt gevuld”.
Hoeveel kan ik nu printen met de patroon?

“Dat is moeilijk vooraf te bepalen en afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel er pagina geprint wordt, welke kwaliteit, welke papiersoort, hoge of lage kwaliteit afdruk enz. enz. Dus afhankelijk van de instelling van de printer”.
Is de inkt van hetzelfde merk als bij een nieuwe?
“Nee, dat mogen we niet gebruiken vanwege patenten e.d. De inkt die wij echter gebruiken is van een zeer hoge kwaliteit, speciaal voor uw type cartridge en printer. In veel gevallen is de inkt welke wij gebruiken beter dan de originele inkt”.
Wordt voor alle cartridges dezelfde soort inkt gebruikt?
“Absoluut niet. Iedere cartridge heeft zijn eigen type inkt. Dit is afhankelijk van de samenstelling van de inkt. Alleen HP heeft al meerdere soorten inkt en de verschillende inkten kunnen zeer beslist niet vermengd worden”.
Hoe vaak kan een cartridge hervuld worden?
“Gemiddeld gezien kan een cartridge 5 tot 7 keer hervuld worden, dit heeft te maken met de slijtage van de printkop, maar zolang de klant de afdruk nog goed genoeg vind kan er hervuld worden”.
Garantie op een hervulde cartridge?
“Wij geven 100% garantie op de hervulde cartridge, echter niet op het technische gedeelte. Indien blijkt dat de patroon technisch in orde is wordt er direct een omruilgarantie gedaan”.
Een kleurencartridge hervullen met zwarte inkt, kan dat?
“Dat kan, maar men print nog steeds met 3 x zoveel inkt. Men kan beter een zwarte cartridge kopen”.
Het resetten van een cartridge, hoe gaat dat?
“Er zijn een aantal cartridges waarop een chip zit welke gereset kan en moet worden. Bestaat dat niet tot de mogelijkheid, dan wordt er contact met de klant opgenomen om de bestaande chip te vervangen”.
Krijgt de klant altijd zijn eigen cartridge terug?
“Als de klant zijn eigen cartridge terug wil dan gebeurt dat. Men loopt echter het risico dat de printer aangeeft dat de cartridge nog steeds leeg is. Daarom staan wij het onderling ruilen ook voor. Dan herkent de printer de geruilde cartridge niet en geeft ook niet de foute melding”.